Sveriges Radio - hur tänkte ni nu?

Created:

Detta är också postat hos Mindpark.

Jag har problem med den spelare som man får i botten på den websida som visas när man går till Sveriges Radios website. Det kanske har med mig att göra, med min webbläsare, eller vad som helst. Jag behövde dock hjälp för att få reda på hur jag får bort den. Den tar upp utrymme som för mig är viktigt. Utrymme som kunde använts för redaktionellt material.

Därför klickade jag runt lite och hittade på denna sida att man kunde skicka email till webmaster@sr.se. Efter att ha skickat dit får jag följande svar:

Date: Mon, 17 May 2010 07:56:26 +0200 From: “Webmaster SR Nya Medier” webmaster.nyamedier@sr.se To: “Patrik Fältström” patrik@frobbit.se Subject: Sv: Hur får jag bort spelaren från websidan? (Brev mottaget)

(Detta är ett automatiskt svarsmeddelande och vi har inte hunnit läsa din fråga.)

Just nu är det problem med den nya webbradion och en del besökare kan inte lyssna direkt på kanalerna i nya webbradion. Vi arbetar för att åtgärda detta så snart som möjligt!

Tills vidare, testa direktlänkarna här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3756&grupp=10632

För frågor av andra slag kan du vända dig direkt till programmens redaktioner eller till Lyssnarservice, lyssnarservice@sr.se, för att få svar på. Vid allmänna problem med webbradion kan du testa att lyssna med våra direktlänkar:

http://www.sr.se/cgi-bin/mall/artikel.asp?ProgramID=2321&Artikel=787720

Är det enstaka filer eller bara någon kanal du har problem med, så se om du kan få det att fungera bättre genom att använda länken “extern spelare” (finns i själva webbradion) på de filer du får problem med.

Läs hur du avhjälper många problem på http://sverigesradio.se/support

Med vänliga hälsningar

webbredaktionen Sveriges Radio

Här kan man se en del problem med Sveriges Radios strategi.

  1. Skickar tillbaka mail från webmaster.nyamedier@sr.se när jag skickade till webmaster@sr.se (vilket är den adress som jag uppmanas använda.
  2. Att mailadress till webmaster använder domänen sr.se och inte sverigesradio.se
  3. Att det inte finns något MX-record i DNS för sverigesradio.se.
  4. Att mail man får tillbaka (se nedan) innehåller länkar som innehåller domännamnet sr.se och inte bara sverigesradio.se.
  5. Det råder förvirring om huruvida det är www.sverigesradio.se eller sverigesradio.se som ska användas, och det sker en redirect från www.sverigesradio.se till sverigesradio.se om man använder HTTP-protokollet. En redirect som förvirrar snarare än hjälper användaren.

Och liknande problem…

Ska ni (Sveriges Radio) byta till sverigesradio.se (vilket jag INTE anser ni ska göra), då ska ni göra det. Inte hålla på och trassla och gå halvvägs som ni nu gör.

Ni kan fortfarande ångra er.

Gör det!